-->

21 Ocak 2014 Salı

SÜT ÜRÜNLERİNİN EN FAYDALILARINDAN KEFİR!!!!!!!!!!

                     KEFİR



                                            


    Kefirin ne zamandan beri tanındığı bilinmemektedir.Asya'da ve özllikle Kafkasya'da insanların uzun ömürlü olmalarının nedeninin yoğurt ve kefir olduğu söylenmektedir.Bir çok hekim kefiri mide,bağırsak ve akciğer hastalılarının tedavisinde başarıyla uygulamaya başladı.Bir çok mikroorganizmanın
süt içerisinde beslenip çoğalması ile süt kefire dönüşür .Kefir karbondioksitli ve hafif alkolik bir içeriği vardır.Bu mayalanma için gereklidir.Piyasadaki kefirlerin içinde bu iki maddenin oranı da çok azdır..
   Kefirde bağımsız aminoasit oranı sütten çok daha fazladır.Bunun dışında içinde pantotenik asit ve  B1,B2 ve B12 ,A,D vitaminleri ,folik asit,niasin,pridoksin,riboflavin,tiamin,demir,iyot,kalsiyum ve çok değerli proteinler vardır.İçerisindeki CO2 serinlik verir,iştah açaarve albüminin sindirilmesini destekler.Kefirin içindeki alkol oranı çok düşük olduğundan herhangi bir etkisi yoktur.
   
   Kefir bazı ilaçlarla özellikle antibiyotiklerle kullanılmamalıdır. 
   
   Kefirde yüksek oranda K vitamini kanın pıhtılaşmasına neden olduğundan kalp ve kan dolaşımı hastalarının kefir içmemeleri daha doğru olur.Bu durumdaki kişiler günde 1 bardak kefir içebilirler.
   Kefir yalnız gıda maddesi olarak değil ,astım,bronşitli nezle,böbrek iltihapları,sarılık,sinir bozuklukları,skleroz,yüksek taniyon gibi birçok hastalığı da iyi gelir.
   Ayrıca kefirin içindeki süt asidi bakterileri bağışıklık sistemini uyararak vücut direncini arttırır.
  
   Kullanıldığı Yerler
  • Bronşitli nezle olanlar 
  • Enfeksiyonlu hastalar
  • Uykusuzluk ve depresyon hastalarında
  • Deri döküntüleri ve ekzama hastalarında döküntülü ve ekzamalı yerler kefir dökülerek masaj yapılır
  • Karaciğer ve safra kesesi sorunu yaşayanlar
  • Ülser hastaları için
  • Kansızlık için hergün düzenli olarak kefir tüketilebilinir.
   
    
                               

        

0 yorum: