-->

20 Ocak 2014 Pazartesi

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI

    Latince siyah anlamına gelen çörek otunun sayısız faydaları var.Anavatanı Akdeniz kıyılarıdır.Özellikle Mısırlılar çörek otunu çok kullanmalarıyla bilinirler.Hatta öyle ki
Mısır kraliçeleri Nefertiti ve Kleopatra'nın güzelliklerinin çörek otu yağından kaynaklandığı rivayetleri dilden dile dolanırmış.Kimi halk inanışlarına göre de çörek otunun nazardan koruduğuna inanılır.
    Ülkemizde birçok yerde yetişir.Nemli ,zengin ve sıcak toprakları sever.Ağusos ayında toplanır.Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur fakat kararında kullanmakta fayda vardır.
    İçeriğindeki maddeler:  Acı madde,eeterli yağ , saponin ,tanen,timokinon


      Tıbbi Nitelikleri : 

  • Gaz oluşumunu önleyicidir
  • İdrar söktürücüdür
  • Şekeri düşürmeye yardımcıdır
  • Özellikle çörek otunun yağının bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir
  • Çiçek tozuna alerjisi olanlar ve astımlılara da iyi geldiği bilinir
  • Kanserli hastalarda kemik iliği hücrelerini uyardığı ,tümörlü hücreleri tahrip ederek antikor üreten hücrelerin üretimini arttırdığı gözlemlenmiştir.


      Kullanıldığı Yerler :

  • Akne 
  • Deri üstü mantar ve iltihapaları,ekzama,sıyrık,çürükler,uyuz,sedef hastalığı
  • Alerji
  • Astım,grip,nezle,öksürük,soğuk algınlığı
  • Bağırsak parazitleri
  • Bronşit
  • Eklem ağrıları ,romatizma
  • Gaz şişkinliği
  • Göz yorgunluğu
  • Süt arttırıcı
    Çörek otu yağı uzun süreli kullanımında bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde etkilidir.Hergün bir tatlı kaşığı içilebilir.
     İshal ve kronik yorgunluk durumlarında 2 tatlı kaşığı ezilmiş tohumun yenmesi önerilir.

0 yorum: