-->

11 Şubat 2014 Salı

MUTFAĞIMIZDAKİ ZEHİRLER

                                        MONO SODYUM GLUTAMAT (MSG)-E621



   Mono sodyum glutamat (MSG) aslında bir tuzdur basit adıyla.Uzakdoğu mutfağında çokça kullanılan çin tuzu olarak da bilinir.DEniz kabukluları,permesan peynir,domates,mantar
ve yosunda belli oranda tabiki doğal haliyle bulunmaktadır.Fakat biz insanlar hiç birşeyi doğal halinde bırakmayıp kendi ticari çıkarlarımız uğruna herşeyin yapısını bozup sağlığa zararlı hale dönüştürmeyi çok iyi başarıyoruz. MSG'de kendi doğal formunda yiyceklerin içinde bulunurken hiç bir zararı olmamasına rağmen bu tuzu serbest hale getirip zaralı bir forma sokuyor üreticiler maalesef.Bu tuz doğal yapısı bozulup serbest hale geldiğinde iştah açan bağımlılık yapan bir zararlıya dönüşüyor.Vücutta toksik etki bırakarak başta kanser olmak üzere kalıcı beyin hasarları,hücre ölümü,obezite,karaciğer hasarları,göze retian bozukluğu gibi birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor.Ve maalesef piyasada satılan bir çok üründe de bulunmakta.Örneğin ; cips,hazır soslar,soya sosu,konserve ton balığı,hazır et suları,dondurmalar,gofret
vb bir çok gıda.


                               SODYUM SÜLFİT (E250) - SODYUM NİTRİT(E251)



      E250 ve E251 kodlu her iki madde de raf ömrünü uzatıcı olduğu için işlenmiş et ürünlerinin-şarküteri-konservelerin,hazır baharat ve köfte karışımlarının vazgeçilmezidir.Et ve balık ürünlerine pembe rengi verir ve bakterilerin yayılmasını önler.Bakterilerin yaılmasını önlerken,vücudun pH dengesini bzarak asit yükünü fazlalaştırır ve sağlığımızı risk altına sokar.Amerikan kanser araştırmaları enstitüsü günde 100gr işlenmiş et başına kolon kanseri olma riskinin %42 'ye kadar arttığını belirtmiştir. Her iki madde bu konumalrı itibari ile ne olursa olsun uzak durulması gerekenler listesinde yer alır.


                                                      POTASYUM BROMAT




  .Renk beyazlatıcı olaraak ekmek yapımında ve unlu mamüllerin hacmini artırmakta kullanılmaktadır.Normalde krem rengi olması gereken ekmeklere süt beyazı rengini veren bu maddedir.Potasyum bromat çakmak tuttuğunuzda ekmeğin üstüne benzin dökülmüş gibi alev almasına sebep olacak nitelikte tehlikeli bir maddedir ve normalde kullanılması yasaklanmış bir maddedir.Ama gene ticari rantlar uğruna insan sağlığı hiçe sayıldığında kullanılmaktadır.Bu yüzden beyaz ekmek yerine tam buğday ya da tam tahıllı ekmekleri tercih edin.Aslında sağlıklı yaşam için unu ve unlu mamülleri başta ekmek olmak üzere terkedin derim ama vazgeçemeyenler için tam tahıllı ve tam buğday ekmekler idealdir.

   Tükettiğimiz yiyecek,içecek,bayanların kullandığı makyaj ürünleri ve daha bir çok tüketim ürünlerinde bir çok zararlı etken madde maalesef bulunmaktadır.Bunlar saymakla bitmez.Ara  ara gene bu konuya bloğumda deyineceğim.Tavsiyem aldığınız ürünlerin her daim doğal olması konserve ,hazır,dondurulmuş gıdaları tercih etmemeniz ve maksimum oranda evde yapmanızdır .

                            EN DOĞAL SAĞLIKLI GÜNLER BİZİM OLSUN...SEVGİLER :))))


                     

0 yorum: