-->

6 Ocak 2014 Pazartesi

KIŞIN KURTARICISI IHLAMUR:))))))))

   Malum kış aylarındayız ,son zamanlarda tvlerde de sıkça bahsedilen H3N2 virüsü kol geziyor buaralar. Bizim evdede maalesef aynı dert var bu sıralar:( Herkes gene bir panikte dedikodular gırla .Yok domuz gribinden beter yok şöyle böyle. Bugün benim ufaklığıda götürdüm dr a ondan da aldığım bilgi ışığında öyle korkulacak bişey olmadığını öğrendim. Evet bir salgın var ve tabiki tedbirli olmakta dr a gitmekte fayda var.
   Şöylede bir gerçek var ki grip denilen şey viral bir hastalıktır yani virüslerin sebep olduğudur.Boşu boşuna antibiyotik kullanımına dikkat edelim.Antibiyotikler bakterilerin sebep olduğu hastalıklara etkendir.
   Doktorumuz ve diğer birçok hekim gribin evde dinlenip,bol c vitamini ve sıvı tüketip dinlenmekle geçeceğini söylüyor.Herzaman doğal yollardan iyileşmeye bakalım :)veee bu hastalıkların baş kurtarıcısı IHLAMUR'U bir inceleyelim:))
                                         IHLAMUR

   Ihlamur Haziran-Temmuz ayları arasında sarı-beyaz çiçekler açan ağaçlardır.Genellikle ormanlarda bulunur fakat bazı türleri süsağacı olarak bahçe ve parklarda yetiştirilebilmektedir. Ihlamur yurdumuzda da Kuzey Anadolu'da bulunmaktadır.
   Ihlamur çiçekleri ilkbaharda toplanır ve gölgede kurutulur.Çiçeklerin yapraksız olanları daha makbuldür.Bu ıhlamurlar 1. kalite sayılır. Yaprak sayısı arttıkça kaliteside daha düşük oluyor. Aktarlardan alırken yada toplarken bunlara dikkat edebiliriz( küçük bir tüyo:)  Ihlamurun kurumuş dal
,gövde ve çiçekleri makbuldür. Şifalı olanlar bu kısımlardır.Kabuk ve çiçek kısımlarında çeşitli kimyasal maddeler ve uçucu yağ vardır.
    Gelelim faydalarına :* Ihlamurun tüm yararlarının yanında sakinleştirici yatıştırıcı etkisi vardır.Yatiştırıcı etkisi sebebiyle 2. dünya savaşında hekimler tarafından halka tavsiye edilmiştir. Fransa'da ise haraketli çocuklar için ebeveynlere tavsiye edilmiştir.
  *Terletme ve idrar söktürme özelliği de vardır.
  *İçindeki saponin maddesi sayesinde balgam söktürücüdür, göğsü yumuşatır. Bu özelliklerinden dolayı da kışın vazgeçilmezidir ıhlamur:)
   *Amerika - Chicago Üniversitesinde 2 çocuk doktoru Traisman ve Hardy'nin yaptığı deneysel çalışmalarda ıhlamur ve yatak istirahatının grip ve soğuk algınlığının en etkili tedavisi olduğunu ispat etmişlerdir.
  * Ayrıca hazımsızlığa da iyi geldiği söylenmektedir .
  * Ihlamur ve diğer bitkilerin çay şeklinde içilmesi makbuldür fakat demleme şekli; kaynamış suyun içine atılma şeklinde olmalıdır. 
    NOT: Demlediğiniz çayların üzerinden uzun süre geçti ise yenisini demleyiniz.Çünkü bitkilerin de toksik etkisi olabilir bu uzun sürelerde....
  HERKESE SAĞLIKLI MİKROPSUZ GÜNLER: ))))))))))

0 yorum: