-->

19 Ocak 2014 Pazar

BALIN FAYDALARI

                                              
     Bal doğanın insanlığa en büyük armağanıdır.Bir çok derdin şifacısıdır bal. Bu salgın hastalıklardan ben de nasibini almış biri olarak siz okuyuculara tavsiye edebileceğim bir karışım var.
     Bal ,arı sütü ,polen karışımı şahane bir şifacı.Tabiki bala ve polene alerjisi olanlar özellikte çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır. Fakat bir ufak kaşığı bile
insanı diriltmye yetiyor.Bizzat denedim ve onayladım gerçekten mucizevi bir karışım .
    Tabiki etrafta bu aralar balla ilgili çok şey yazıldı çizildi.Gerçekten güvenilir ve gerçek olan ballar kendini belli ediyor bunu nasıl anlayacağınızı birazdan yazacağım.
    Bal, eski tarihlerden uygarlıklardan beri kullanılır.Yiyecekten daha çok hastalıklara karşı direnç verici koruyucu olarak kullanılmıştır.İnsanların balı çok eski tarihlerden beri topladığına dair belge İspanya 'da Valencia eyaletinde Bicorp 'da Arana mağarasında bulunmuştur.Araştırmalarda mağaranın duvarında bal toplayan kız resminin 19bin yıl önce yapılmış olduğunu gösterir.Osmanlılar,Hititler ,Yunanlılar,Mısırlılar,Romalılar,Sümerler Ve daha bir çok eski kültürde bal ilaç olarak kullanılmıştır.
 
   Balın Saklanması: Bizler genelde şekerlenen baldan pek memnun kalmasakta balın kristalleşmesi yani şekerlenmesi onun doğal olduğunun göstergesidir..Balın eski haline gelmesi akışkanlığını kazanması için kavanozuyla birlikte en çok 50derecede sıcak suda yaklaşık 3 saat bekletmek yeterli olacaktır.Bundan daha yüksek yada 0'ın altındaki sıcaklıklar balın değerinin kaybolmasını sağlar.Bal kesinlikle buzdolabına koyulmamalıdır.Ayrıca bal ışığa karşı da duyarlı olduğundan ışık geçirmeyen yerlerde ve kaplarda saklanmalıdır.Cam kavanozun dışını iyice folyo ile sarıp güneş görmeyen bir dolapta da saklayabilirsiniz.Havadaki nemi ve kokuları çekme özelliği olduğundan kesinlikle ağzı açık bırakılmamamlıdır.
 NOT: BAL KESİNLİKLE DEMİR VE ÇİNKO KAPLARDA SAKLANMAMALIDIR.ÇÜNKÜ BU KAPLARDA REAKSİYONA GİRER VE BOZULUR .SAĞLIĞA ZARARLI HALE GELİR.
 
    Balın Kontrolü:  Balın doğal olup olmağını ,bir şişenin içine 70derecelik 100ml alkol ve 50gr bal konur ,iyice çalkalanır.Bal alkolün içinde artık bırakmadan erirse doğaldır.Kapta beyaz bir kalıntı oluşursa doğal değildir.
   
 Balın İçeriği:  Bal mineral açısından oldukça zengindir.Bakır,demir,çinko,fosfor,kükürt,magnezyum ,potasyum,silisyum,sodyum içerir.Asetik asit,formik asit,laktik asit,silisilik asit,fosforik asit.Şeker olarak;glikoz,frıktoz,maltoz.Vitamin olarak ;  B1,B2,B5,B6,Folik asit ve az miktarda C vitamini vardır.
Eğer bal yukarıdaki gibi düzgün koşullarda saklanırsa değerinden birşey kaybetmez diğer sebze ve meyveler gibi değildir.

   Balın Yararları: 

  • Öksürüğe iyi gelir . Özellikle zencefille karıştırılıp yenirse.Boğaz enfeksiyonlarına da birebirdir.
  • Solunum organları hastalıklarında
  • Veremli hastalara direnç verir
  • Karaciğerin kendi yaptığı ve dışarıdan aldığı zehirleri atabilmesi için gerekli olan glikozu sağlar ve karaciğere yardımcı olur.Karaciğer için günde 1-3 yemek kaşığı bal tüketilebilinir.
  • Emziren ve hamile bayanların günde 1-2yemek kaşığı tüketmesi hem vücut dirençlerini arttırır hem de süt salınımını arttırır.
  • Kışın özellikle grip vakalarının artması sebebiyle vücut direncini arttırmak için bal tüketilmelidir.
  • Damar sertliğine bağlı rahatsızlıklarda hastalığın ilerlemesini önleyici ve yavaşlatıcı özeliği vardır.
  • Sivilce ve aknelere karşı kullanılır


NOT: BİR YAŞIN ALTINDAKİ ÇOCUKLARA KESİNLİKLE BAL VERİLMEMELİDİR.

                       Herkese sağlıklı bal gibi günler:))))))))))))

0 yorum: