-->

25 Şubat 2014 Salı

KALP DOSTU ÜÇLÜ

                                           

                                               MAYDANOZ-LİMON-SARIMSAK





  1. Orta boy bir adet limonun suyunu yarım bardak klorsuz suyun içine sıkıp içerseniz yemek sonrası şişkinliği alır ve hazmı kolaylaştırır,bağırsak gazını uzaklaştırır.
  2. Öğünlerinizden sonra şişkinlik veya dolgunluk hissederseniz suya karıştırarak içeceğiniz limon suyu kanı sulandırır,kanın akışını hızlandırır ve bu damar sertliğine karşı önleyicidir.
  3. Haftada bir kaç kez sabahları aç karnına ve öğünlerinizden sonra uygulayacağınız bir adet orta boy limon suyu yüksek tansiyona karşı önleyicidir
UYARI : Trombozit sayıları düşük olan kişilerin limon suyuna karşı dikkatli olmaları gerekir.Limon suyunun içindeki citropten ,trombozit düşüklüğüne neden olmaktadır.

 UYARI: Kuru ve taze sarımsak çok sık olarak tüketildiğinde kansızlığa neden olur.
 UYARI : Özellikle hemolitik anemi şikayeti olanlar sarımsaktan uzak durmalıdır.Genel olarak anemi şikayeti olanlar sarımsak tüketiminde ölçülü olmalıdırlar.Kısaca kan tahlillerinde hemoglobin düşüklüğü olanlar sarımsak tüketmemelidir.


 KÜRLER :
  
Kalp damarlarını açmak ve kan dolaşımını güçlendirmek için : Kuru kabukları soyulmuş iri bir diş sarımsak ,10-12 adet yeşil maydanoz saplarıyla beraber ve yarım bardak su bunlar blendırdan geçirilir ve üzerlerine iki yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu eklenir.Kahvaltıdan en az 20dk önce aç karnına içilir.Kahvaltıya kadar hiç birşey yenip içilmemelidir.Çok ihtiyaç duyulursa su içilebilir.Her defasında taze hazırlanmalıdır. Bu kür ilk 3 gün sarımsaklı ,ikinci 3gün sarımsaksız,üçüncü 3 gün ise tekrar sarımsaklı uygulanır.Toplam 9 gün sürer ve 3 gün ara verilir.Üç günlük aradan sonra tekrar 9 gün uygulanır.

 UYARI : Düşük tansiyonlu iseniz bu kürün kan basıncınızı düşürebileceğini unutmayınız.

   Bu kür yılda bir-iki kez uygulanmakta ,kalp damarlarının içten yağ bağlanmasına,kalp damarlarında plak oluşumuna veya kalbi besleyen damarların tıkanması veya daralmasına karşı önleyici ve koruyucudur.Aynı zamanda bu kür sayesinde kan dolaşımı da güçlenmiş olur.


 HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER:)))))

0 yorum: